Bazy

Firma PreGel zawsze okazywała wielkie zaangażowania przy produkcji Baz opracowywanych specjalnie z myślą o spełnieniu wymagań wszystkich Lodziarzy, czyniąc z nich jedną z linii mogących pochwalić się największymi sukcesami. W ich skład wchodzą te na bazie mleka, wody, bazy przeznaczone do stosowania w procesie gorącym i zimnym; bazy do lodów owocowych, lodów czekoladowych, lodów light, lodów sojowych, jak również lodów z dodatkiem alkoholu.

Pozycje od 13 do 24 z 26 łącznie

  • Granfruttosa
    Baza do przygotowania sorbetu, która jest używana do ulepszania naturalnej świeżości owoców. Zawiera strukturę zbitych lodów rzemieślniczych, które nie są świecące na powierzchni i jest wolna od wszystkich pochodnych mleka i tłuszczów.
    23908
  • Light & Stevia Base
    Baza do procesów na zimno słodzona stewią i wzbogacona błonnikiem, idealna do tworzenia lekkich i przepysznych owocowych lodów rzemieślniczych albo kremowych lodów rzemieślniczych zrobionych bez cukru.
    84601
  • Matilde 100
    Baza do procesów na gorąco, użyta żeby utrzymać kremową strukturę, która dobrze utrzymuje się w lodówkach wystawowych oraz zawiera tłuszcze roślinne.
    85308
  • Maximastructura® 100
    Baza do procesów na gorąco, z certyfikatem potwierdzającym bezglutenowy skład, o kremowej strukturze w celu otrzymania maksymalnej ilości produktu finalnego. Dobrze się utrzymuje w lodówkach wystawowych i zawiera tłuszcze roślinne.
    05508
  • Neutral Soya Base
    Baza do procesów na zimno, bez pochodnych mleka, wzbogacona błonnikiem Beneo® i słodzona fruktoza. Nie zawiera sacharozy ani tłuszczów pochodzenia zwierzęcego. Jest wiele past ( PreGel Traditional Pastes) rekomendowanych, które nadadzą smak tej bazie, między innymi: Cacaopat, Pistachio Sicilia, Pistachio Puro N, Pistachio Puro Verde Primavera, Nocciola Regina, Nocciola Piemonte IGP, Nocciola P. fine, Arachide i Pinolo.
    09408
  • Pannagel®
    Baza do procesów na zimno i na gorąco z delikatnym kremowo waniliowym smakiem wykorzystywana do utrzymania lodów rzemieślniczych o zbitej strukturze- idealna do wydobycia smaków pasty oraz dodawania dodatków. Nie zawiera tłuszczy roślinnych.
    02348
  • Piumagel® 50
    Baza do procesów na zimno, idealna do przygotowywania bazy o delikatnej konsystencji, wysoce napowietrzonym, delikatnym smaku. Nie zawiera tłuszczów, jest wyśmienita do lekkich lodów rzemieślniczych o zbitej strukturze.
    00148
  • Prontomix
    Baza do procesów na gorąco, zawiera tłuszcze roślinne.
    29808
  • Superlimone 100
    Kompletny produkt w proszku, z którego otrzymujemy kremowe, cytrynowe lody rzemieślnicze o intensywnym smaku. Zawiera tłuszcze roślinne chwalone jest za równowagę pomiędzy cytrynowym sokiem i skórką. Dobrze utrzymuje się lodówkach wystawowych.
    09508
  • Tuttifrutti
    Kompletna beztłuszczowa baza która wymaga dodatku owoców i wody, żeby otrzymać kremowy sorbet.
    82501
  • Venezia 100
    Baza do procesów na gorąco o kremowej konsystencji zawierająca nie utwardzone tłuszcze roślinne. Jest idealna ze względu na maksymalne napowietrzenie.
    03708
  • Vittoria® 50
    Baza do procesów na gorąco o smaku kremowym, zbitej, kremowej strukturze. Nie zawiera tłuszczy i jest idealna do lodów rzemieślniczych, gałkowych które utrzymują się dobrze w lodówkach wystawowych.
    07748