Pasty

Pasty klasyczne PreGel to najwyższej jakości półprodukty dla lodziarstwa; dodaje się do bazy – przed wyrabianiem lodów – w celu nadania lodom wymaganego smaku. Fortefrutto to skoncentrowane pasty na bazie owoców, których produkcję jako pierwsza rozpoczęła firma PreGel w latach 70-tych XX wieku. Przeznaczone są do produkcji sorbetów i lodów owocowych. Pasty Fortefrutto są bardzo uniwersalne w zastosowaniu, można je stosować także w cukiernictwie do wyrobu tortów, deserów oraz semifreddo.

Pozycje od 13 do 24 z 56 łącznie

  • Cioccolatino Traditional Paste
    Bezglutenowa pasta, przypominająca klasyczny nadziewany cukierek, wypełniony rumem, który chwalony jest za intensywny smak i aromat rumu, tak naprawdę nie zawierając alkoholu.
    59372
  • Citron Fortefrutto®
    Bezglutenowa, skoncentrowana pasta chwalona za cytrusowy smak z Chin oraz kwaśny posmak i aromatyczny miąsz, idealny do tworzenia orzeźwiające sorbetów przez cały rok.
    40572
  • Coffee Cream Traditional Paste
    Bezglutenowa pasta idealna do otrzymania kawowych lodów rzemieślniczych o intensywnym smaku espresso.
    53602
  • Coffee Moka Concentrated Traditional Paste
    Bezglutenowa pasta ze wszystkimi smakami i aromatami świeżo robionego espresso.
    50172
  • Crema All'uovo (Custard Cream) Traditional Paste
    Bezglutenowa pasta, chwalona za smak ręcznie robionego kremu z jajek, z intensywnym kolorem i bogatym smakiem.
    54672
  • Crema Catalana Traditional Paste
    Pasta z lekkim aromatem cynamonu przypominająca sławny hiszpański deser nakładany łyżką, Catalana Cream.
    85002
  • Crema Walnut Traditional Paste
    Bezglutenowa pasta o klasycznym smaku orzechów, tworzona z prawdziwych kawałków orzechów
    53272
  • Croccangelo® Traditional Paste
    Bezglutenowa pasta, chwalona za smak włoskich ciasteczek z migdałami i kawałkami orzechów, idealna także do dekoracji.
    55772
  • Elite Hazelnut Traditional Paste
    Bezglutenowa pasta orzechowa, chwalona za słodki i delikatny smak najlepszych orzechów laskowych w połączeniu z delikatnie pieczonym smakiem.
    27002
  • Exotic Fortefrutto®
    Bezglutenowa, skoncentrowana pasta chwalona za intensywny smak egzotycznych owoców, które dojrzewały w letnim słońcu oferuje aromatyczny i bogaty smak.
    49272
  • Golden Vanille Traditional Paste
    Wysoce skoncentrowana Vanillia Paste pozwala uzyskać lody o kolorze żółtym z waniliowymi ziarenkami. Nuta mleka i karmelu charakteryzuje jej słodki,miękki, maślany smak.
    25822
  • Hazelnut P. Granulated Traditional Paste
    Skoncentrowana, klasyczna pasta, zarówno z kolorem i smakiem pieczonych orzechów laskowych, wzbogacona kawałkami orzechów laskowych, dającym lodom rzemieślniczym intensywny smak i delikatną chrupkość.
    58202